Vil du gerne snart på ferie, så har vi her samlet en håndfuld tips til dig, så du kan få dig et dejligt afbræk fra hverdagen i skønne omgivelser og komme helt ned i gear.

Foruden at finde den bedste kuglegrill, når du skal på campingferie, eller at have solcreme med i bagagen, hvis du rejser sydpå, er der en række andre ting, du kan sørge for at tage højde for, når du skal finde din kommende ferie.

Indholdsfortegnelse

Bestil i god tid

Først og fremmest kan det være en god idé at bestille din ferie i god tid. Det er der flere årsager til.

  1. Ledighed
  2. Flere valgmuligheder
  3. Pris

Du kan nemt være ude for, at der er mange andre, der gerne vil på ferie på samme hotel i samme periode, og er du for sent ude, må det vente til næste år med at besøge samme hotel.

Derudover kan der være mange flere hoteller at vælge imellem, hvis du bestiller i god tid, og så kan det være muligt at gøre et godt kup, hvis du booker hurtigt.

Undgå at rejse i skolernes ferie hvis du kan

Så kan det også være smart at rejse uden for skolernes sommerferie. Priserne bliver som regel skruet i vejret i denne periode, og har du derfor mulighed for at rejse før eller efter skoleferien, kan du altså spare mange penge.

Der vil typisk også være mange flere turister i denne periode, og du har det hele lidt mere for dig selv, hvis du rejser tidligt i juni eller senere i august eksempelvis.

Rejsebureau eller book selv?

Det kan også være, du går med tanker om at booke din rejse selv, i stedet for at gå gennem et rejsebureau.

Når du booker hos et rejsebureau, får du tit en pakke, der er lavet på forhånd, og hvor der er sørget for det hele. Dog er det også begrænset med mængden af oplevelser, og hvis du ikke er til den klassiske charterferie, er dette nok ikke noget for dig.

Hvis du booker selv, kan du selv vælge lige netop det hotel, du vil bo på. Dog skal du selv stå for at booke alt transport og overnatninger, og det kan være en stor opgave at holde styr på det hele.

Planlæg udflugter og oplevelser hjemmefra

Så kan det være smart at planlægge udflugter og oplevelser hjemmefra, så du på forhånd ved, hvad du gerne vil ud at se, når du kommer frem.

Der kan også tit være penge at spare ved at booke på forhånd, og du kan meget nemmere planlægge alle dine udflugter roligt derhjemme.

Husk altid at have godt med lommepenge med

Sidst, men absolut ikke mindst, skal du jo naturligvis også altid have godt med lommepenge med, når du tager på ferie.

Der skal være plads til at leve lidt godt, tage ud at spise på restaurant, hvis du har lyst, nyde en drink i solen eller shoppe nogle ting med hjem. Så hav en god sum lommepenge med, når du drager på ferie. Det er et godt tip.