Find de bedste afbuds-, tilbudsrejser og restpladser

Afbuds-, tilbudsrejser og restpladser er fantastiske alternativer til den dyre solskinsferie. Vælger du ofte de dyre, eksklusive destinationer og hoteller fra på grund af prisen, er en afbudsrejse måske løsningen for dig. I teksten herunder kan du læse meget mere om afbuds-, tilbudsrejser og restpladser og finde gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, før du køber en afbudsrejse, når du og din familie holder ferie igen.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en afbudsrejse?

Afbuds-, tilbudsrejser eller restpladser – kært barn har mange navne. I virkeligheden er en afbudsrejse en restplads, som et rejseselskab har tilovers – eller har i rest – på en rejse til en bestemt destination. For rejsebureauerne er det trods alt meget bedre at få solgt de resterende pladser til en billig pris, end pladserne forbliver ledige, når flyet letter. Med begrebet ‘afbudsrejse’ kunne man godt gå hen og tro, at det drejede sig om afbestilte rejser, men det er ikke tilfældet. Et bedre begreb for disse rejser kunne være ‘tilbudsrejser’, da tilbud bedre understreger, at rejserne sælges billigere, og pladserne altså ikke pludselig er blevet ledige på grund af afbud.

Rejs med kort varsel og spar penge

Når man forstår begrebet, er det meget nemmere at finde de billigste afbudsrejser. Da vi har at gøre med ledige pladser, og altså ikke afbestilte rejser, må vi konkludere, at disse nok er allerbilligst lige før afrejse. Hvis du har mulighed for at tage afsted på ferie med kort varsel, kan du spare rigtig mange penge på din ferie. De forskellige rejseselskaber er ikke interesserede i at have ledige pladser på deres rejser, og så er det smartere og bedre for dem at få dem solgt billigt til dig.

Sørg for at orientere dig godt

Der findes dog rigtig mange forskellige slags rejser, som du kan købe på tilbud, fordi de er restpladser. Første regel er derfor at søge meget på nettet. På den måde orienterer du dig hos mange forskellige rejsebureauer og har et rigtig godt udgangspunkt, når du skal vurdere, hvorvidt en rejse er billig eller ej. Hvis du leder efter rejser hos mange forskellige rejsebureauer, har du større chance for at finde den bedste og billigste rejse til dig.

Søg bredt og du skal finde

Desuden kan det være en rigtig god idé udelukkende at søge bredt. Du kan eksempelvis nøjes med at søge på billigste pris og afrejsedato. Det kan være, du finder et godt tilbud til en destination, du slet ikke havde overvejet. Derudover skal du passe på med ikke at udelukke andre danske lufthavne end lige dén, der ligger tættest på dig. Måske har du udelukkende fløjet fra Kastrup Lufthavn, når du skulle på ferie, og derfor overvejer du måske ikke de rejser, der for eksempel afgår fra Billund Lufthavn. I rigtig mange tilfælde vil det være langt billigere for dig at køre til Billund Lufthavn for en afbudsrejse, end hvis du kun ønsker at satse på en enkelt, dansk lufthavn som startsted. Søger du rejser fra forskellige lufthavne, har du en meget større chance for at finde din drømmerejse. De større lufthavne tilbyder måske typisk de billigste rejser, men kører du til en mindre lufthavn, kan du højst sandsynligt spare mange omkostninger i forhold til parkering. Måske tilbyder de mindre lufthavne endda gratis parkering, som også er værd at overveje, hvis man vil spare penge. Find eventuelt din næste drømmeferie her.

Led efter uspecificerede rejser

Det kan samtidig være en rigtig stor fordel for dig at lede efter uspecificerede rejser. Vælger man en uspecificeret rejse, tager man en chance. Her er det nemlig ikke specificeret, om man skal bo på et lille 1-stjernet hotel, eller der i stedet er tale om et luksushotel. Er dit eneste krav at undslippe vinterkulden eller den omskiftelige danske sommer herhjemme, kan det være meget fornuftigt at købe en uspecificeret rejse. Skal du have børn med på ferien, kan det dog være lidt at et sats. Hvis man skal på familieferie, kan det nemlig have stor betydning, hvilke faciliteter der er for børnene. Det kan eksempelvis være en børnepool, aktiviteter til børn eller andet. Er du alene, eller ønsker du en stille og romantisk ferie med kæresten, kan det også være en god idé at vide præcis, hvad man bestiller, så man eventuelt kan vælge et hotel, der ligger i stille omgivelser og kun er for voksne.

Køb de enkelte ydelser separat

Når du leder efter din næste tilbudsrejse, kan du på de fleste rejsebureauers hjemmesider vælge fly og hotel separat. Det giver dig en langt større valgfrihed, og ofte er der også penge at spare. Det kan eksempelvis være, at du finder en billig flybillet til din foretrukne rejsedestination, men du ikke er så interesseret i de hotelmuligheder, der er. På den måde kan du købe en billig billet og selv finde overnatningsmuligheder, som passer præcis til dine ønsker.

Rejs i ikke-populære ferieuger

Ønsker du at finde den absolut billigste rejse som muligt, kan det være en fordel, hvis du har mulighed for at tage fri fra dit arbejde i uger, hvor mange andre ikke holder ferie. Hvis du kan undgå at rejse i de populære ferieuger, kan der være rigtig mange penge at spare. Typisk er der flest, der rejser, når deres børn har fri fra skolen i eksempelvis juleferien eller i sommermånederne. Der er også mange familier, der får det til at passe med efterårs- eller påskeferien. Undgå disse uger, hvis du har mulighed for det. På den måde kan du lettere finde billige og attraktive restpladser. Led eksempelvis efter afbudsrejser fra nytår til vinterferien, fra maj og starten af juni eller fra november frem til jul. Uden for højsæson kan du være heldig at finde en uges ferie med både fly og hotel for under 1000 kr., men i nogle perioder kan det tværtimod være svært at finde en restplads, der koster under 3000 kr. Det kan eksempelvis være i juli og august måned, hvor den danske sommer mest af alt har bestået af regn.

Få dig en prisagent

Hvis du er meget interesseret i at finde en god afbudsrejse forholdsvis hurtigt, kan du med fordel tilmelde dig en prisovervågning af forskellige tilbudsrejser. Når du tilmelder dig en overvågning af priser, opretter du det, der kaldes en prisagent. Med prisagenten sikrer du dig at blive opdateret, når der bliver oprettet restpladser til perioder og destinationer, som du er interesseret i. Du vil få en daglig mail og blive kontaktet, når der dukker en rejse op, der passer til den ferie, du foretrækker.

Vær fleksibel, og spar penge

For at finde en billig rejse til din drømmedestination er det bedste, du kan gøre, at være fleksibel. Gør din situation dig i stand til at kunne hoppe på flyet dagen efter din bestilling, kan du finde meget billige ferier, hvis du kigger under afbudsrejser. Som sagt bliver rejserne billigere og billigere, jo tættere de kommer på afrejsedagen, og derfor kan det også være en god idé at vente lidt, hvis du har udset dig en af restpladserne. Du kan naturligvis risikere, at pladsen bliver fyldt, før du selv får den købt, men der er også chance for, at du kommer på en fantastisk ferie for en meget fordelagtig pris.

Forsikringer i forbindelse med afbudsrejser

Når du bestiller en afbudsrejse, er du ikke altid stillet på samme måde, som hvis du køber en normal pakkerejse. Du skal nemlig være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis er dækket af rejsegarantifonden. Det er desuden heller ikke sikkert, du har adgang til diverse rejseguides, når du køber en afbudsrejse. Rigtig mange er faktisk usikre på, hvordan de er forsikret, når de bestiller en ferie på tilbud. Bestiller du en afbudsrejse, skal du sørge for at få dig en rejseforsikring, før du tager afsted. Ligegyldigt hvor du skal hen, behøver du en rejseforsikring, når du skal uden for landets grænser. Det blå sygesikringskort dækker ikke alt, selvom du blot rejser til et land i EU. Hvis du har en almindelig forsikring hos et dansk forsikringsselskab, er det næsten altid muligt at tilkøbe en rejseforsikring med meget kort varsel. I rigtig mange tilfælde kræver det blot en opringning til dit forsikringsselskab, efter du har bestilt din rejse. Du kan derfor trygt købe en rejseforsikring, mens du allerede er på vej til lufthavnen.

Kan du spare penge på din næste rejse?

Der kan være rigtig mange fordele ved at vælge afbudsrejser, men det afhænger meget af, hvilken slags ferie du ønsker, hvem du skal holde den med, og om du er fleksibel og opsøgende nok til at kunne finde de rigtig gode tilbud. Har du ikke nødvendigvis mange krav til din indkvartering, og har du mulighed for at hoppe på flyet med det samme, er der rigtig mange penge at spare. Kræver du meget af din ferie, og er du nødsaget til at holde ferie i højsæsonen, skal du måske ikke satse på at finde en billig afbudsrejse. Er du blevet nysgerrig på, om en afbudsrejse kunne være noget for dig og din familie, kan du altid tjekke diverse afbudsrejse-sider ud og måske spare mange penge på din næste ferie.

Find de bedste afbuds-, tilbudsrejser og restpladser

Find de bedste afbuds-, tilbudsrejser og restpladser