Flyrejser – kend markedet

Der findes utallige forskellige flyselskaber i dag, og det kan være lidt af en opgave at få overblik over dem alle. Dog kan det være rigtig godt givet ud at kende og forstå rejsemarkedet. På den måde kan du altid finde de billigste flybilletter, når du skal ud at rejse. Hvis du ønsker gode idéer til, hvordan du finder de bedste og billigste flybilletter, kan du læse med herunder. I følgende artikel vil det være muligt at lære meget mere om fly, flyselskaber og om, hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter flybilletter.

Indholdsfortegnelse

Priser på flybilletter

Det kunne være nemt og rart, hvis man uden videre vidste, hvilke flyselskaber der har de billigste flybilletter. Dog er det nærmest umuligt at pege på nogle få flyselskaber eller rejsebureauer, der ligger inde med de billigste rejser. Det skyldes, at priserne på flyrejserne ændrer sig konstant. De generelle priser på flymarkedet er afhængig af rigtig mange ting såsom vejret og sæson samt økonomiske og politiske ændringer – både i Danmark og de lande, hvor der hver dag flyver fly til fyldt med passagerer.

Benyt dig af forskellige rejsesøgemaskiner

Hvis du vil have et godt overblik over markedet, kan du med fordel benytte dig af diverse rejsesøgemaskiner såsom Momondo eller Travelmarket, der altid forsøger at finde de billigste flyruter til dig. Her taster du blot lufthavne og datoer ind, hvorefter en rejsesøgemaskine finder de billigste og hurtigste flyrejser til dig. På den måde finder du de bedste flybilletter til prisen, og du kan få en nem og overskuelig liste over, hvilke muligheder du kan benytte dig af for at nå fra A til B. I mange tilfælde er det både muligt at købe den lidt dyrere, men direkte rute, mens du kan finde langt billigere flyrejser, hvis du er okay med at skifte fly undervejs og eventuelt vente længe i en udenlandsk lufthavn.

Din fleksibilitet kan spare dig mange penge

En af de faktorer, der gør det muligt for dig at finde rigtig billige flybilletter, er din fleksibilitet. I højsæsonen kan du godt være heldig at finde gode og forholdsvis billige flyrejser til populære feriemål, men ofte er det svært at finde rigtig gode tilbud. Har du til gengæld mulighed for at rejse i andre, mindre attraktive perioder, kan der være en meget stor økonomisk fordel ved det. Hvis du kan undgå de uger og måneder, hvor folkeskolebørn har ferie, er forskellige flyselskaber nødsaget til at sætte priserne ned for at være sikre på, at de fylder flyene helt op. Det er naturligvis bedre og billigere for flyselskaber at flyve med fyldte fly – også selvom de har været nødt til at sælge flyrejserne meget billigere. I gennemsnit er det omkring 10 % billigere at købe flybilletter i november og op til 20 % dyrere, hvis man køber flybilletter med rejsedatoer i august måned. Ifølge Dansk Flyprisindex er der allerflest penge at spare, hvis du holder ferie sidst i januar eller sidst i november (uge 4 og uge 48). Er du nødsaget til at finde flybilletter lige omkring visse helligdage, kan der også være mange penge at spare, hvis du eksempelvis vælger at flyve fra Malmø i Sverige, da nogle helligdage ligger på andre dage i Sverige, end de gør her i landet. Det kan også være, du kan finde gode flybilletter i Hamborg eller Berlin.

Din destination har stor betydning

Det er naturligvis heller ikke ligegyldigt, hvor du ønsker at flyve hen. Nogle populære destinationer koster naturligt nok mere end andre. Hvis du er opsat på at finde en billig flyrejse, kan det være en god idé at overveje knap så populære rejsemål. Der findes utallige flotte og fantastiske steder i verden, og er du bare lidt fleksibel i forhold til, hvor din næste rejse skal gå hen, kan du spare mange penge. Desuden kan du lave lidt research omkring de rejsemål, du overvejer, da nogle byer og områder er så billige, at du alligevel kan spare en del penge på den samlede rejse, selvom flybilletten er lidt dyrere end andre.

Køb din flyrejse i rette tid

Ligesom det kan have stor betydning, hvornår du vælger at rejse, ændrer flypriserne sig så meget hele tiden, at det faktisk også kan svare sig at købe flybilletter på et specifikt tidspunkt. Det allerbedste tidspunkt at købe flybilletter på er mellem kl. 4.00 og kl. 6.00 onsdag morgen, og ønsker du den billigste rejse, skal du undgå at købe billetterne i weekenden. Derudover er der lidt forskellige holdninger til, hvor lang tid før, man bør købe sin flyrejse. Hvis du skal købe flybilletter til en kortere rute, anbefales det dog at købe billetterne syv eller otte uger før, du gerne vil afsted. Med hensyn til de længere ruter, eksempelvis over Atlanten, kan det være en god idé at købe flybilletterne hele fem måneder før.

Mellemlandingerne har flere fordele

Du skal ikke være bange for at vælge flyruter med mellemlandinger, når du leder efter en billig ferie. Disse flyruter er nemlig ofte meget billigere end direkte fly. Faktisk har flyruter med mellemlandinger vist sig at være 25 % billigere end direkte fly. Derudover er der en anden fordel ved mellemlandinger, når du er på en længere flyrute. Det giver dig nemlig mulighed for at strække benene og spise noget andet end flymad. Når du selv sørger for at sammensætte din ferie, kan du sågar holde et par dages ferie undervejs i den by, du mellemlander i.

Lavprisflyselskaber flyver dig billigt rundt

Når du er på jagt efter billige flybilletter, er det selvfølgelig også en mulighed at tjekke priserne hos diverse lavprisselskaber ud. Inden for de seneste år er der dukket flere af disse lavprisselskaber op. Grunden til, at du oftest får en langt billigere rejse hos et af disse, skyldes, at du ikke får mad under rejsen, og i nogle tilfælde betaler du kun for en håndbagage. Mange benytter sig af disse slags flyselskaber, når de skal på kortere ture til eksempelvis Paris, London eller en anden populær storby i Europa, da det oftest er rigeligt med en håndbagage til en hyggelig weekendtur. Desuden er mad på flyet unødvendigt, når flyrejsen ikke tager mere end nogle få timer.

Søg bredt hos flere lufthavne

Ligesom det kan være fornuftig at være fleksibel, når det kommer til destination og rejsetidspunkt, er det ligeledes afgørende for prisen, hvilken lufthavn du flyver fra. Mange har en tendens til udelukkende af finde flyruter fra deres foretrukne lufthavn, fordi den ofte er nemmest at komme til. Har du planer om at finde de billigste flyrejser, bliver du dog nødt til at være med åben i forhold til andre lufthavne, da der kan være mange penge at spare. I mange tilfælde er det eksempelvis billigere at tage bussen til Kastrup for at flyve – også selvom du bor i Aarhus eller Aalborg. Har du ingen bil, er det oftest i Billund og København, du finder de billigste ruter. Har du dog tænkt dig at køre i egen bil til lufthavnen, bliver du nødt til at lægge en del parkeringsudgifter til dit feriebudget, da det kommer bag på mange, hvor dyrt det er at parkere i lufthavne, mens du er ude at rejse. Har du bil, kan det i nogle situationer svare sig at vælge en af de mindre lufthavne, da parkeringen ofte er langt billigere her. Uanset hvad er det nødvendigt at søge flyruter i alle danske lufthavne, hvis du skal sikre dig den billigste løsning.

Afbestillingsregler for flybilletter

Når du køber flyrejser, kan der være meget stor forskel på, hvordan du er stillet, hvis du ønsker at afbestille rejsen igen. Mens nogle flyselskaber er meget fleksible i forhold til at afbestille, er det direkte umuligt hos andre, medmindre du har tegnet en særskilt afbestillingsforsikring i forbindelse med din rejse. Nogle selskaber tilbyder afbestilling helt op til et døgn før, du skal afsted, mens andre kun giver dig mulighed for at afbestille inden for få timer efter købet. Hvorvidt man har mulighed for at afbestille eller ej, hænger stort set altid sammen med, om man har købt en flyrejse hos et lavprisselskab, eller man har betalt lidt ekstra for afbestillingsmuligheden, da man købte flybilletten hos en af de større selskaber. Uanset hvad er det op til dig, om du tør at satse eller ej, når du køber flybilletter. Ved at købe de billigste på markedet, risikerer du højst sandsynligt at gå glip af muligheden for at afbestille.

Sammensæt din egen rejse

Der er rigtig mange gode grunde til at bestille din næste ferie på egen hånd. Hvis man ikke har noget imod en smule rejseplanlægning, kan der nemlig være rigtig mange penge at spare. Med de mange forskellige rejsesøgemaskiner, der findes på nettet i dag, er det forholdsvist nemt at få et overblik over de billigste flyrejser til din drømmedestination. Når du sammensætter din rejse selv, skal du dog være helt sikker på, at du er forsikret i tilfælde af, at rejsen ikke går som planlagt på grund af forsinkelse, konkurs eller sygdom. Det er dog nemt at tilkøbe en god og dækkende rejseforsikring hos dit forsikringsselskab.

Flyrejser – kend markedet

Flyrejser – kend markedet